Aug 29, 2011

ahlan wasahlan ya Syawal !Assalamualaikum. saya rasa raya tahun ni ada satu benda yang best. nak saya kongsi? boleh belah ah wehhh. haha.

sebelum tu, sepanjang hari ni saya bizi buat kotupek. nak cakaplah bizi (sangat). haha. dalam bahasa lebih molek dan normal ialah ketupat. senang je menganyamnya. semudah memakan ayam uncle bob dua bungkus dalam masa 10 minit.

ketupat paling simple. ketupat sintok. taktahu lah kalian panggil apa.

yang ini ketupat-tak-cukup-lipat-so-dia-terbantut. hm

ok yang ni ketupat bawang. boleh lah kalau nak tumis ke apa. ok taklawak.

yang ini ketupat bantal. rumit gila. yang ni je ayah buat. lain kita ah buat kan kan.


every year memang akan buat ketupat sendiri. kuah kacang sendiri. rendang ayam sendiri. menu tu semua wajib ah kan. terkenangkan masa dekat cochrane, kitaorang malam raya jemaah surau datang takbir rumah ke rumah. bila jadi penduduk kajang, takbir kena booking woi amendeeeeee lah. menjengkelkan tahukkk.

dan raya tahun ni raya yang pertama dekat kajang. nak tengok juga guane cara orang kajang raya. mesti tah pahape (masih anti kajang takdapat terima dah jadi warga kajang) haha. hm

nanti pagi raya saya balik perak. dalam hari sabtu atau ahad saya pulang semula ke tanah gersang kajang. suey ah kajang ni. mekdi paling dekat pun ada ke dekat town dia je. wadehel. dulu saya dekat jusco maluri dekat je. sekelip mata je dapat makan mekdi. kasihan.

mende yang best sangat saya nak kongsikan tadi? berikutan entri handphone cabuk >ni< ingat tak?

saya dah dapat handphone baru! muahaha. nampak tak? nampak tak raya saya berbaloi sikit tahun ni? kahkah. thnks ayah :') loveyou muah muah xoxoxo.